Stiri

Greutatea la naștere și markerii de risc

Greutatea la naștere și markerii de risc pentru diabetul

01/03/2015

Apple Watch va avea functie de monitorizare a glicemiei diabeticilor

Pacienții cu diabet care folosesc instrumente de măsurare a

Uniți pentru diabet

13/11/2013

Din 1991, în fiecare an, 14 noiembrie înseamnă Ziua Mondială a Diabetului. Evenimentul este condus de Federația Internațională a Diabetului (International Diabetes Federation, IDF) și Asociațiile locale membre ale IDF.

1fb_cover_ziua_mondiala

Simbolul campaniei este un cerc albastru, semnificând viață și sănătate, dar și cerul albastru care ne unește în lupta împotriva diabetului. Diabetul zaharat a atins deja proporții de pandemie, iar numărul persoanelor diagnosticate este în creștere.

Severitatea diabetului constă în complicațiile acute și cronice, care pot pune viața pacienților în pericol: infarct miocardic, accident vascular cerebral, orbire, amputația membrelor.

În cele peste 100 de țări participante, de Ziua Mondială a Diabetului, asociațiile medicale și de pacienți, ONG-uri și companii farmaceutice desfășoară campanii educative, programe speciale la radio și TV, conferințe de presă și diferite alte evenimente care să atragă atenția tuturor oamenilor asupra acestei importante probleme de sănătate.

Începând din 2009, tema acestei zile este prevenirea diabetului și educarea cu privire la acesta, în 2013, acțiunile se desfășoara sub genericul “Înțelege Diabetul, preia controlul”.

Și în România acest moment este marcat prin acțiuni speciale în mai multe orașe mari. Puteți găsi o parte dintre aceste activități aici http://www.ms.ro/?pag=62&id=9226

Share