Stiri

Greutatea la naștere și markerii de risc

Greutatea la naștere și markerii de risc pentru diabetul

01/03/2015

Apple Watch va avea functie de monitorizare a glicemiei diabeticilor

Pacienții cu diabet care folosesc instrumente de măsurare a

Sanofi dezvoltă insulina inhalatorie

21/08/2014

Va reuși oare Sanofi acolo unde Pfizer a eșuat? Compania farmaceutică franceză a început comercializarea insulinei inhalatorii Afrezza, un produs inițial dezvoltat de Mannkind Corporation.

Dispozitivul a fost aprobat de FDA în SUA in iunie și Mannkind a început deja căutarea de parteneri. Acum, infrastructura comercială și experiența în marketing Sanofi în privința produselor pentru diabet va ajuta la introducerea Afrezza pe piață. Conform înțelegerii, Sanofi va fi responsabil pentru activitățile globale comerciale, cele de dezvoltare și cele de reglementare.

Cele două companii nu sunt primele care încearcă comercializarea insulinei inhalabile. În 2007, Nektar Therapeutics și Pfizer au încercat să introducă pe piață insulina inhalatorie numit Exubera. Totuși produsul nu a avut success și Pfizer l-a retras în mai puțin de un an. Mulți au spus că una dintre principalele cauze pentru care produsul a eșuat a fost designul masiv al sticlei de un litru Exubera – în timp ce Afrezza este de mărimea unui ruj de buze. Afrezza este o combinație dispozitiv-medicament inovativă cu o formulă uscată de insulină disponibilă într-un inhalator mic, discret. Dacă va avea succes, Afrezza ar putea deschide o piață de un miliard de dolari pentru cele două companii.

http://www.european-biotechnology-news.com/news/news/2014-03/sanofi-to-market-insulin-inhaler.html

Share

     

Vocabular

Hemoglobina A1C

un test care arată nivelul mediu de glucoză în sânge în ultimele 2-3 luni. Hemoglobina este o componentă a celulel ...

Citeste mai departe

  • Blogroll