Stiri

Greutatea la naștere și markerii de risc

Greutatea la naștere și markerii de risc pentru diabetul

01/03/2015

Apple Watch va avea functie de monitorizare a glicemiei diabeticilor

Pacienții cu diabet care folosesc instrumente de măsurare a

Reducerea mortalității și controlul diabetului

21/05/2014

Auto-monitorizarea diabetului are efect de reducere a mortalității

Persoanele cu diabet de tip 2 care raportează o bună auto-gestionare a bolii au risc redus de deces. Acesta a fost rezultatul unui studiu populațional desfășurat în Germania, care subliniază  importanța majoră a comportamentului pacientului în controlul diabetului zaharat. Aceste descoperiri au fost publicate in jurnalul științific Diabetes Care.

340 de pacienți cu diabet de tip 2 au fost intervievați cu privire la stilul lor de viață – auto-monitorizarea regulată a glicemiei, dieta și activitatea fizică.

În baza acestor date a fost calculat  indexul de control.

Participanții la studiu au fost monitorizați pe o perioadă de 12 ani. Analizele au arătat că pacienții cu o bună auto-gestionare a diabetului, adică cei cu un index de control înalt, au avut un risc de mortalitate semnificativ mai mic decât pacienții cu un index de auto-gestionare mic. Aceasta asociere există independent de alți factori care pot influența mortalitatea, cum ar fi vârsta, sexul, comorbiditățile sau medicația.

Participarea activă a pacientului în tratament este importantă

Rezultatele arată că, în plus față de tratamentul recomandat de medic, comportamentul pacientului este foarte important în evoluția bolii și în succesul tratamentului.

Serviciile centrate pe pacient, cum ar fi educația în diabet, auto-monitorizare și furnizarea unor servicii de informare adaptate pacienților, au o contribuție valoroasă la buna îngrijire a pacientului.

http://care.diabetesjournals.org/content/early/2014/03/13/dc13-2533

Share

     

Vocabular

Calorie

unitatea de măsură a energiei din alimente. Carbohidrații, proteinele, grăsimea și alcoolul aduc calorii în organi ...

Citeste mai departe

  • Blogroll