Stiri

Greutatea la naștere și markerii de risc

Greutatea la naștere și markerii de risc pentru diabetul

01/03/2015

Apple Watch va avea functie de monitorizare a glicemiei diabeticilor

Pacienții cu diabet care folosesc instrumente de măsurare a

Premiul Fritz-Worwag pentru diabet este câștigat de un medic român

01/09/2014

Este prima oară când un medic român câștigă premiul Fritz-Worwag pentru diabet: Medicul Alin Știrban, membru fondator al Societății de Neuropatie Diabetică – Neurodiab, a primit această distincție care se înmânează medicilor diabetologi care au o contribuție științifică importantă în utilizarea preventivă și terapeutică a biofactorilor în cazul complicațiilor provocate de diabet.

Dr. Alin Știrban s-a ocupat, în cercetările sale, intensiv de biofactorul benfotiamină, un precursor biodisponibil al vitaminei B1 (tiamina), care s-a folosit mai ales în terapia neuropatiei diabetice, arată sursa citată.

Premiul ştiinţific, în valoare de 10.000 de euro, a fost acordat cu ocazia Congresului Societății Germane de Diabet organizat în 2014 la Berlin. Medicul este considerat un „expert în terapia complicațiilor provocate de diabet“, a precizat în cadrul ceremoniei de decernare a premiului preşedintele juriului, prof. dr. Konrad Federlin din Giessen, Germania.

Pentru mai multe detalii despre premiul și munca dr. Alin Știrban puteți găsi aici, pe pagina oficială a Premiului de Cercetare.

Share

     

Vocabular

Hemoglobina A1C

un test care arată nivelul mediu de glucoză în sânge în ultimele 2-3 luni. Hemoglobina este o componentă a celulel ...

Citeste mai departe

  • Blogroll