Stiri

Greutatea la naștere și markerii de risc

Greutatea la naștere și markerii de risc pentru diabetul

01/03/2015

Apple Watch va avea functie de monitorizare a glicemiei diabeticilor

Pacienții cu diabet care folosesc instrumente de măsurare a

O nouă speranță pentru rezolvarea uneia dintre principalele cauze de orbire

14/02/2014

Cercetări recente contribuie la dezvoltarea unei noi tehnici de detectare precoce a retinopatiei diabetice cu speranța de a îmbunătăți prevenția și tratamentul uneia dintre principalele cauze de orbire.

Retinopatia diabetică este una dintre complicațiile frecvente ale diabetului. Această boală este cea mai răspândită cauză de pieredere a vederii la persoanele aflate la vârsta activă. În Anglia, în fiecare an, 4200 de persoane sunt la risc de orbire din cauza retinopatiei diabetice, cu 1280 de cazuri noi identificate anual.

Ca parte a proiectului Retinal Vascular Modelling Measurement and Diagnosis (REVAMMAD) derulat de Universitatea Lincoln din Marea Britanie investighează noi metode pentru detectare și diagnostic precoce prin dezvoltarea de modele computerizate care pot detecta mici modificări în vasele de sânge ale ochiului.

Scopul proiectului este să îmbunătățească diagnosticul, prognosticul și prevenția unor afecțiuni cum ar fi diabetul, hipertensiunea, accidentele vasculare cerebrale, afecțiunile cardiace și bolile retiniene.

Toate persoanele cu diabet sunt la risc de a dezvolta retinopatie diabetică, indiferent dacă boala lor este controlată de dietă, medicație sau insulină. Retinopatia diabetică progresează cu timpul dar poate cauza simptome doar atunci când este foarte avansată.

Diabetul afectează structura pereților vaselor de sânge făcându-le mai rigide. În stadia avansate se produce ruperea vaselor de sânge, creând hemoragii și microanevrisme, care reprezintă primul stadiu al retinopatiei diabetice.

http://www.medicalnewstoday.com/releases/271591.php

Share

     

Vocabular

Rezistența la insulină

Reprezintă una din cauzele importante ale diabetului de tip 2. Apare atunci când organismul nu răspunde adecvat la ac ...

Citeste mai departe

  • Blogroll