Stiri

Greutatea la naștere și markerii de risc

Greutatea la naștere și markerii de risc pentru diabetul

01/03/2015

Apple Watch va avea functie de monitorizare a glicemiei diabeticilor

Pacienții cu diabet care folosesc instrumente de măsurare a

Empaglifozin ar putea îmbunătății parametrii cheie ai diabetului

13/05/2013

Cercetări pentru un nou medicament antidiabetic oral.

Au fost publicate date din studiile clinice cu empaglifozin, iar rezultatele arată îmbunătățirea parametrilor cheie din diabet și, de asemenea, reducerea semnificativă a greutății corporale. Utilizată în monoterapie la pacienții cu diabet de tip 2, doza de 10 mg de empagliflozin reduce hemoglobina glicozilată A1c (HbA1c), în medie, cu 0,51 puncte procentuale și doza de 25 mg este asociată cu o scădere, în medie, de 0,60 puncte procentuale, în timp ce metformin reduce HbA1, în medie, cu 0,64 puncte procentuale. Administrată împreună cu metformin, doza mai scăzută de empagliflozin a redus valoarea HbA1c cu 0,61 puncte procentuale, iar doza mai mare cu 0,74 puncte procentuale, în vreme ce sitagliptin a redus HbA1c cu 0,45 puncte procentuale.

Medicamentul a determinat reducerea glicemiei a jeun în studiile clinice – un studiu de 12 săptămâni, randomizat, dublu-orb, controlat placebo și un studiu de extensie de 78 de săptămâni, în care pacienții randomizați inițial să primească placebo au fost randomizați din nou în grupuri cu tratament activ. Adițional efectui de scădere a glicemiei, pacienții cu doză scăzută de empagliflozin în studiul cu administrare în monoterapie au pierdut în greutate, în medie, 2,08 kg pe parcursul a trei luni. Scăderea în greutate în cazul dozei mari de empagliflozin a fost de 1,87 kg. Pacienții în monoterapie cu metformin au slăbit 0,9 kg. Empagliflozin este dezvoltat ca tratament oral pentru diabetul de tip 2 de companiile Boehringer Ingelheim și Eli Lilly.

Orice medicament nou trebuie să se dovedească nu doar eficient ci și sigur. Este nevoie de studii mai mari și de durată mai lungă pentru acest medicament, au declarant cercetătorii implicați în studiile realizate până acum.

http://www.medpagetoday.com/MeetingCoverage/AACE/38946

Share