Stiri

Greutatea la naștere și markerii de risc

Greutatea la naștere și markerii de risc pentru diabetul

01/03/2015

Apple Watch va avea functie de monitorizare a glicemiei diabeticilor

Pacienții cu diabet care folosesc instrumente de măsurare a

Copiii mai mari îi pot ajuta pe cei mici să își controleze valorile glicemiei

20/02/2014

Conform unui nou studiu în diabet consilierea copiilor mai mici de către cei mai mari cu privire la nutriție  și activitate fizică poate reduce incidența diabetului la copii cu 15%.

Studiul, care a adurat un an, arată că un copil ar putea să își reducă talia cu pâna la 1,42 cm – luând în considerare creșterea normală a unui copil într-un an – deoarece vor asculta de sfaturile colegilor mai mari.

Un centimetru în minus la un copil se traduce în 15% diferență pe termen lung în diabet, a declarat Jonathan McGavock, profesor de pediatrie și sănătatea copilului la Universitatea Manitoba.

Studiul realizat de Universitatea Manitoba împreună cu guvernul local a fost derulat în anul școlar 2009-2010 în 19 școli, cu 647 de elevi aleși aleator, și a fost publicat recent în JAMA Pediatrics.

A fost realizată o curiculă numită “Healthy Buddies” (“Parteneri pentru sănătate”) care îi învață pe copiii mai mari să le dea sfaturi de viață sănătoasă copiilor mai mici.

Este același principiu ca la programele în care copii mai mari le citesc celor mai mici pentru a încuraja alfabetizarea sau orice alt program de tip mentorat în care copii mai mari leagă relații cu cei mai mici.

Fiecare școală a ales un elev de clasa a 5-a sau a 6-a care să consilieze un elev de clasa a 2-a sau a 3-a. Singura condiție a fost ca școală să nu aleagă doar copiii foarte atletici sau doar  pe cei supraponderali.

“O componentă importantă a fost să se simtă bine la orice greutate. Sa fie confortabili cu propria greutate”, a dclarat McGavock.

Cercetătorii vor prezenta rezultatele studiului autorităților și speră că vor dezvolta împreună cu acestea un program de mentorat la scală mai mare.

http://www.ctvnews.ca/health/older-kids-can-help-reduce-diabetes-in-younger-ones-manitoba-study-1.1680207

Share

     

Vocabular

Glucometru

dispozitiv portabil care este folosit de persoanele cu diabet pentru a măsura nivelul de glucoză din sânge. După ce ...

Citeste mai departe

  • Blogroll