Stiri

Greutatea la naștere și markerii de risc

Greutatea la naștere și markerii de risc pentru diabetul

01/03/2015

Apple Watch va avea functie de monitorizare a glicemiei diabeticilor

Pacienții cu diabet care folosesc instrumente de măsurare a

Apple Watch va avea functie de monitorizare a glicemiei diabeticilorPacienții cu diabet care folosesc instrumente de măsurare a glicemiei de la DexCom vor putea să își vizualizeze continuu graficul nivelului glicemiei pe Apple Watch.

Compania Apple lucrează la o aplicație pentru smartwatch care va fi disponibilă odată cu lansarea Apple Watch din Aprilie – împreună cu o aplicație similară pentru iPhone.

Glucometrul de la DexCom înregistrează continuu glicemia unei persoane. Aplicatia va converti aceste informații într-un grafic simplu ce poate fi rapid vizualizat la încheietura mâinii.

Glucometrele convenționale presupun înțeparea pielii de către utilizatori cu un ac pentru a trage o picătură de sânge pe care să o plaseze pe o banderolă de testare, un proces neplăcut care face ca măsurarea glicemiei să fie mai rară. Monitorul DexCom foloseste un senzor minuscul așezat imediat sub piele și care înregistrează glicemia la fiecare 5 minute.

Aplicația citește aceste date și crează un grafic pe Apple Watch. Conform datelor mai mult de jumătate din spitalele de top din SUA au lansat deja programe pilot care utiizează chituri pentru sănătate (HealthKit) pentru a monitoriza de la distanță pacienții cu boli cronice.

Share