Stiri

Greutatea la naștere și markerii de risc

Greutatea la naștere și markerii de risc pentru diabetul

01/03/2015

Apple Watch va avea functie de monitorizare a glicemiei diabeticilor

Pacienții cu diabet care folosesc instrumente de măsurare a

7 noi regiuni de ADN ar putea fi implicate în diabetul de tip 2

25/02/2014

Descoperirea a șapte noi regiuni de ADN associate cu diabetul de tip 2 ar putea duce la dezvoltarea de noi tratamente.

Descoperirile au fost parte din rezultatele celui mai mare studiu de genetică a diabetului realizate până în prezent și a cuprins informații genetice ale oamenilor din patru gurpuri etnice. Studiul a inclus mai mult de 48.000 de pacienți cu diabet și aproape 140.000 de persoane fără această boală.

Prin examinarea a mai mult de trei milioane de variante AND, investigatorii au putut indica regiunile care au chiar și un mic efect la persoanele cu risc de diabet de tip 2.

Două dintre regiunile ADN identificate în studiu sunt aproape de genele care arată o asociere puternică cu niveluri mari de insulină și glicemie. Acest lucru dezvăluie cum procese de bază ale corpului sunt implicate în diabetul de tip 2.

“Aceste rezultate ar putea să ne conducă la noi moduri de gândire despre boală, cu scopul final de a dezvolta terapii inovatoare pentru a trata și preveni diabetul”, a declarant unul dintre cercetători.

Cercetarea a fost dezvoltată de un grup internațional de oameni de știință din 20 de țări de pe 4 continente. Cercetătorii au spus că studiul lor include hispanici și asiatici nu doar cei cu moștenire europeană. Studiul a permis combinarea a mai mult de 50 de studii de pe tot globul pentru a descoperi noi regiuni genetice care afectează riscul de diabet.

Suprapunerea de semnale între populațiile cu origini europene, asiatice și hispanice adduce argumente pentru faptul că regiunile de risc descoperite până în prezent nu explică diferențele clare între modelele de diabet identificate la aceste grupuri. Studiul a fost publicat în 9 februarie în ediția online a jurnalului medical Nature Genetics.

http://www.philly.com/philly/health/diabetes/HealthDay684708_20140210_Scientists_Spot_7_New_Regions_of_DNA_Tied_to_Type_2_Diabetes.html

Share