Tzatziki și legume
O rețetă grozavă pentru persoanele cu diabet în special vara!
Timp de preparare: 8 minute
16 porții
Ingrediente
2 căni de iaurt 0% grăsime
½ castravete curățat și tocat
2 căței de usturoi tocați
½ lingurițe de mărar tocat
¼ linguriță de sare
2 lingurițe de suc de lămâie
1 linguriță de ulei de măsline
6 căni de legume prospete (alegeți o varietate de legume prospete sau ușor aburite: fasole verde, ardei verzi/roșii/galbeni, morcovi, țelină, dovlecei, roșii, castravete, ridichii, broccoli, conopidă)
Instrucțiuni
- 12-24 ore înainte de servire, așezați un filtru de hârtie de cafea într-un vas. Puneți iaurtul în filtru de hârtie, acoperiți și lăsați la frigider 12-14 ore.
- Acum iaurtul este gros, aruncați lichidl scurs. Puneți iaurtul intr-un vas mic.
- Amestecați castraveții, usturoiul, mărarul tocat, sarea, sucul de lămâie și uleiul de măsline cu iaurtul. Țineți la frigider înainte de servire.
- Se poate servi cu legume: fasole verde proaspătă (ușor opărită), ardei roșii, verzi sau galbeni, morcovi, țelină, dovlecei, roșii, castraveți, ridichii, broccoli și conopidă.
Calorii: 20
Carbohidrati: 3g
Proteine: 1,5
Portie: 2 lingurițe
Grasimi: 0
Colesterol: 0
Sodiu: 57mg
Fibre Alimentare: 0
Vocabular
Calorie
unitatea de măsură a energiei din alimente. Carbohidrații, proteinele, grăsimea și alcoolul aduc calorii în organi ...