Clătite americane cu coacăze
Ingrediente
- 1 ou
- 45 gr făină
- 1/4 linguriță bicarbonat
- 1/2 linguriță praf de copt
- 100 gr Lapte bătut
- 100 gr coacăze proaspete sau congelate
- puțin îndulcitor
- puțin praf de vanilie
- 15 gr marmeladă de coacăze sau tot fructe proaspete
- iaurt cu cel mai mic procent de grasime pentru ornament
Mod de preparare
- Se freacă gălbenușul cu făina, bicarbonatul, praful de copt și laptele batut.
- Se bate albușul spumă tare și se amestecă cu compozitia de mai sus, coacăzele, îndulcitorul și vanilia.
- Se lasă compoziția să se odihnească 20 de minute
- Se toarnă compoziția în porții mici într-o tigaie încinsă (de preferat să utilizați o tigaie de ceramică sau teflon pentru a nu folosi ulei). Clătitele sunt gata când compoziția se întărește și este rumenă pe ambele părți
- Dupa gust coacazele se pot adauga in compoziție, se pot servi servi ca marmelada de coacăze sau dacă doriți ca desertul să fie dietetic se pot pune proaspete la sfârșit.
Poftă bună!
-
Clatite cu coacăze proaspete
-
Clătite cu marmeladă de coacăze
-
Clătite cu coacăze in compoziție
Calorii: 44
Carbohidrati: 19
Proteine: animale - 1,5, vegetale - 0,5
Grasimi: 0,8