Chiftele umplute în stil italian
Rețetă pentru copii cu diabet. Sunt o idee minunată pentru petreceri şi copii le iubesc. Le puteti servi cu o salată verde și mamaligă pentru o masă de lux în stil italian.
Timp de pregătire: 20 minute
Rețetă pentru 4 persoane
Ingrediente
Umplutură:
1 linguriță de ulei de măsline
220 de gr de ciuperci cremini (baby bella) tăiate
½ ceapă, tocată
2 căței de usturoi, tocați
1 lingură de oregano uscat
¼ linguriță piper negru măcinat
¼ cană (aprox. 240 g) brânză Parmesan rasă (opțional)
Carnea:
450 gr de carne de curcan tocată (7% grăsime)
½ cană de fulgi de ovăz
2 albușuri de ou
2 căței usturoi, pisați
½ ceapă, tăiată solzisori
1 dovlecel mediu, tocat ½
1 linguriță sare (opțional)
¼ linguriță piper negru măcinat
Glazură:
½ cană sos roșii (ketchup)
¼ cană oțet balsamic
Instrucțiuni
- Încălziți cuptorul la 375°F. Ungeți o coală de hârtie de copt cu ulei sărac în grăsimi.
- Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie de mărime medie. Adăugați ingredientele pentru umplutură cu excepția parmezanului și căliți totul până când ciupercile și ceapa nu mai lasă apă. Luați de pe foc, adăugați brânza parmezan și lăsați să se răcească.
- Într-un vas conbinați carnea tocată și incredientele pentru carne.
- Când umplutura s-a răcit amestecați în robotul de bucătărie până când mix-ul se pisează (atenție! nu lăsați prea mult, umplutura nu trebuie să fie pastă).
- Împărțiți carnea tocată în 8 părți egale. Luați fiecare porție și neteziți între mâini astfel încât să formați niște turtițe. Puneți pe fiecare turtiță o lingură din mixtura de ciuperci și închideți turtițele astfel încât să devină chiftele. Puneți chiftele pe hârtia de copt și puneți la cuptor 35 de minute.
- Într-un vas mic amestecați sosul de roșii cu oțetul balsamic. După ce chiftele s-au copt pentru 35 de minute, ungeți fiecare chiftea cu jumătate din glazura din sos de roșii și oțet. Mai lăsați la cuptor chiftele pentru 5 min., ungeți din nou chiftele cu grazură și mai lăsați la cuptor 5 min.
Folosiți ingretiente fără gluten.
Calorii: 335
Proteine: 29g
Carbohidrati: 26g
Portie: 2 chiftele
Grasimi: 14g
Colesterol: 85g
Sodiu: 450mg
Fibre Alimentare: 3g
Vocabular
Rezistența la insulină
Reprezintă una din cauzele importante ale diabetului de tip 2. Apare atunci când organismul nu răspunde adecvat la ac ...