Stiri

Greutatea la naștere și markerii de risc

Greutatea la naștere și markerii de risc pentru diabetul

01/03/2015

Apple Watch va avea functie de monitorizare a glicemiei diabeticilor

Pacienții cu diabet care folosesc instrumente de măsurare a

Ce ar trebui să știe

05/11/2013

Anul trecut am participat la un eveniment online, organizat de o bloggeriță diabetică din State: Diabetes Blog Week. Evenimentul are loc în luna mai, și, pentru a participa, nu trebuie decât să scrii, timp de o săptămână, un mic articol pe tema aleasă a zilei.

Una din temele de anul trecut a fost „Ce ați vrea să spuneți cuiva care nu suferă de diabet despre viața cu diabet?”

La început m-am gândit că tema aceasta e o ocazie minunată de a explica oamenilor mai multe despre diabet. Dar fac asta oricum, de fiecare dată când am ocazia. Și sunt plăcut surprinsă de fiecare dată când găsesc oameni care chiar știu despre ce vorbesc și nu sunt total pe dinafară când vine vorba despre diabet, tipuri de diabet, cauze, dietă, insulină.

Totuși există ceva ce ei trebuie să știe. Ceva ce ar trebui să li se amintească cu fiecare ocazie. Lor, celor care au un pancreas care funcționează cum trebuie.

Vreau ca ei să știe că e greu. E mai greu și mai dureros decât pare. Decât facem noi să pară. Că în spatele vieții normale pe care o ducem noi diabeticii, se află multă muncă. Că planificăm și calculăm și ghicim și sperăm și ne e teamă și plângem și apoi zâmbim și încercăm și eșuăm, doar ca să ducem o viață normală. Și că da, chiar dacă există boli mai groaznice, merităm un leac. Pentru că diabetul e periculos și înspăimântător și nu discriminează.

Articol preluat de pe blogul personal al Corinei http://blueinsulinpumps.wordpress.com/2012/08/13/d-blog-week-2012-what-they-should-know/

Share

     

Vocabular

Colesterol

un tip de grăsime produsă de ficat și care se măsoară în sânge. De asemenea, anumite alimente conțin colesterol. ...

Citeste mai departe

  • Blogroll