Stiri

Greutatea la naștere și markerii de risc

Greutatea la naștere și markerii de risc pentru diabetul

01/03/2015

Apple Watch va avea functie de monitorizare a glicemiei diabeticilor

Pacienții cu diabet care folosesc instrumente de măsurare a

Riscul pentru diabet și mediul rezidențial

27/01/2014

Riscul pentru diabet și obezitate este mai redus în cartierele cu densitate populațională mare și în care distanțele pot fi parcurse pe jos.

Conform unei noi cercetări locuitorii din zone urbane care nu permit mersul pe jos au un risc cu 33% mai mare de a dezvolta diabet sau obezitate.

Cartierele care sunt astfel construite încât să determine/încurajeze dependența de mașină cresc riscul de diabet și obezitate.

“Deși diabetul poate fi prevenit prin activitate fizică, mâncare sănătoasă și scăderea în greutate, am observat că mediul în care o persoană trăiește este de asemenea un indicator important de risc”, a declarat Dr. Gillian Booth, endocrnologist și cercetător la Spitalul St. Michael din Toronto, Canada .

Dr. Booth și alți cercetători de la Centrul de cercetare Inner City Health au examinat impactul desității rezidențiale și al proximității destinațiilor asupra sănătății locuitorilor orașului Toronto.

Studiul arată că persoanele care trăiesc în cartiere cu densitate mare și în care distanțele permit mersul pe jos au o probabilitate de două ori mai mare să meargă pe jos, cu bicicleta sau cu mijloacele de trasport public, iar cei care trăiesc în zone cu densitate mică la distanțe mari de destinații cum ar fi magazine alimentare, restaurante sau magazine universale au, de asemenea, o probabilitate mai mare să conducă și să dețină un autoturism.
Inițiatorii de politici publice pot folosi aceste măsuri pentru a influența designul urban și sănătatea comunității.

Acest studiu vine să continue cercetările anterioare ale Dr. Booth și Dr. Glazier despre cum cartierele influențează/determină sănătatea. În 2007, aceștia au arătat că ratele diabetului sunt cele mai mari în zonele cu nivelul veniturilor mai mic, rate mai mari de șomaj și o proporție mai mare de minorități vizibile.

http://www.medicalnewstoday.com/releases/271294.php

Share

     

Vocabular

Hemoglobina A1C

un test care arată nivelul mediu de glucoză în sânge în ultimele 2-3 luni. Hemoglobina este o componentă a celulel ...

Citeste mai departe

  • Blogroll