Stiri

Greutatea la naștere și markerii de risc

Greutatea la naștere și markerii de risc pentru diabetul

01/03/2015

Apple Watch va avea functie de monitorizare a glicemiei diabeticilor

Pacienții cu diabet care folosesc instrumente de măsurare a

Diabetul zaharat de tip 2 crește riscul apariției cancerului la sân

06/12/2012

Potrivit unui nou studiu despre cauzele și tratamentul cancerului, diabetul zaharat de tip 2 crește riscul de apariție a cancerului la sân și de deces la femeile în vârstă și la cele non-caucaziane.

Într-un studiu realizat de Departamentul pentru Medicină al Universității Carilona de Nord, SUA, s-a observat că femeile cu diabet de tip 2 aflate la postmenopauză prezintă risc cu 35% mai mare să dezvolte cancer la sân comparativ cu cele care nu suferă de diabet.

La femeile non-caucaziane, cu diabet, riscul de a dezvolta cancer la sân crește cu 289% față de femeile care nu au diabet de tip 2.

Femeile care suferă de cancer la sân și care au diabet au un risc de deces din orice cauză cu 65% mai mare decât cele fără diabet. Riscul este cu 149% mai mare dacă femeile prezintă și obezitate.

Totuși la femeile care au diabet de tip 2 durata afecțiunii sau tipul de tratament nu afectează incidența cancerului la sân sau a mortalității.

Aceste rezultate sugerează că diabetul poate determina creșterea incidenței cancerului la sân și a mortalității de orice cauză la femeile în vârstă sau non-caucaziene.

Acest studiu a analizat date de la 1447 de femei cu cancer la sân și 1453 de femei fără această boală care au participat la Proiectul Long Island Breast Cancer.

Se estimează că în 2012 mai mult de 230.000 de femei în SUA au primit diagnostic de cancer la sân și, de asemenea, că în același an, în SUA, această boală a determinat decesul a 37.000 de femei, potrivit Institutului Național de Cancer.

În cele mai multe cazuri cancerul la sân poate fi prevenit printr-un stil de viață sănătos care include și o dietă sănătoasă. Dar cele mai importante două lucruri pe care femeile trebuie să le evite pentru a reduce riscul de apariție a cancerului la sân este radiația medicală și terapia cu hormoni.

Diabetul zaharat de tip 2 afectează 26 milioane de femei și bărbați din SUA.

http://www.foodconsumer.org/newsite/Non-food/Disease/diabetes_mellitus_type_2_boosts_breast_cancer_risk_1029120705.htm

Share