Stiri

Greutatea la naștere și markerii de risc

Greutatea la naștere și markerii de risc pentru diabetul

01/03/2015

Apple Watch va avea functie de monitorizare a glicemiei diabeticilor

Pacienții cu diabet care folosesc instrumente de măsurare a

Un nou studiu arată că una din 4 persoane cu diabet consideră că familia are resentimente față de ei din cauza bolii

27/03/2013

Conform unui studiu de tip sondaj realizat în SUA, 3 din 10 persoane consideră că familia îi învinuiește pentru că suferă de diabet; 4 din 10 persoane spun că familiile lor nu îi susțin total în eforturile lor de management al diabetului; și una din 10 persoane crede că familia are resentimente față de ei fiindcă suferă de diabet.

Prin cercetarea națională care a inclus persoane cu diabet de tip 1 și tip 2 au fost colectate informații cu privire la percepția diabeticilor despre sentimentele și opiniile familiilor acestora față de ei.

Alte rezultate ale cercetării:

  • 57% dintre respondenți spun că familiile lor nu fac destule sacrificii pentru a-i ajuta să își controleze diabetul
  • 50% cred că familiile lor se tem de acest diagnostic
  • 55% consideră că familiile lor trăiesc o viață mai sănătoasă datorită diagnosticului lor
  • 30% spun că familiile lor îi însoțesc când fac exrciții fizice/sport
  • 25% dintre respondenți cred că familiile lor se rușinează de diagnosticul lor
  • Acele persoane care declară cu nu sunt total susținute de familiile lor au dificultăți mai mari în managementul diabetului față de cei care declară că au susținerea familiei

Acest studiu arată că încă un număr mare de persoane cu diabet nu simt că au sprijinul necesar acasă. Comunitatea pentru diabet, atât personalul medical cât și industria din jurul acestei boli ar trebui să se concentreze mai multe resurse pentru educarea și conștientizarea familiilor persoanelor cu diabet. Este momentul ca eforturile în diabet să includă familiile și nu doar persoanele care se luptă cu boala.

Metodologie

Studiul a fost realizat de HealthEngage în Decembrie 2012. Eșantionul național a cuprins 3.765 de adulți cu vârste între 18 și 64 de ani. Eșantionul a fost proiectat astfel încât să respecte ponderea sexului și tipurilor de diabet.

Aceasta este prima cercetare derulată utilizând noua platformă online HealthEngage care permite derularea de cercetări sociologice cu peste 150.000 de diabetici din 176 de țări în câteva minute sau ore în loc de zile sau săptămâni. De asemenea, platforma permite vizualizarea în timp real a datelor cheie (date demografice, tratament, mediile glucozei sau a altor teste, alimentație, sport, insulină, și alte peste 30 de seturi de date), care pot fi folosite pentru a analiza mai în profunzime datele obținute.

http://www.medicalnewstoday.com/releases/258038.php

Share

     

Vocabular

Index de masă corporală (IMC)

evaluează greutatea corporală în funcție de înălțime. Valoarea IMC se folosește pentru a identifica persoanele s ...

Citeste mai departe

  • Blogroll