Stiri

Greutatea la naștere și markerii de risc

Greutatea la naștere și markerii de risc pentru diabetul

01/03/2015

Apple Watch va avea functie de monitorizare a glicemiei diabeticilor

Pacienții cu diabet care folosesc instrumente de măsurare a

Un medicament nou pentru gestionarea durerii pentru diabetici

27/11/2012

Un studiu al Universității din Calgary, Institutul Hotchkiss Brain prezintă dovezi care susțin beneficiile unui nou medicament numit nabilone în tratarea neuropatiei diabetice.

Cercetătorii au înscris 60 de pacienți cu neuropatie diabetică într-un studiu clinic controlat placebo, de 12 săptămâni. La sfârșitul studiului, pacienții au raportat ameliorarea durerii și îmbunătățirea calității somnului și anxietății atunci când iau medicamentul investigat, comparativ cu placebo.

Medicamentul utilizat în studiu are numele generic de nabilone și este utilizat în prezent în Canada pentru a ameliora senzația de greață la pacienții cu chimioterapie. Acest studiu oferă medicilor mai multe dovezi pentru a susține prescripția medicală a medicamentului pentru tratarea durerii neuropatice la diabetici. Nabilone este un canabinoid sintetic care imită unii dintre compușii chimici ai canabisului sau marijuanei. Este aprobat pentru utilizare de către Departamentul pentru Sănătate din Canada și FDA.

“Acest studiu este o demonstrație suplimentară a beneficiilor medicale potențiale ale canabinoidelor într-o stare de durere dificilă. Dr. Toth și echipa sa au derulat un studiu clinic consistent care, deși destul de mic, validează experiența noastră clinică. Acest studiu oferă medicilor alte opțiuni în tratarea acestei afecțiuni de durere cronică devastatoare,” a declarat Dr. Mark Ware, Profesor Asociat la Centrul de Sănătate al Universității McGill.

Diabetul de tip 2 crește la nivel modial la rata unei epidemii și Canada nu este o excepție. Studii recente arată că diabetul de tip 2 este prezent la aproape 10% dintre adulții canadieni și crește la rate mai rapide decât previzionate.

Neuropatia diabetică reprezintă afectarea nervilor, cu simptome ca amorțeală, furnicături, arsură și durere. Aproximativ 50% dntre pacienții cu diabet prezintă durere extremă, tulburări de somn și dificultăți la mers. De cele mai multe ori pacienții declară că durerea este foarte severă și nu pot face activități zilnice obișnuite, cum ar fi o plimbare scurtă.

Studiul a fost publicat în numărul din luna Octombrie al jurnalului Pain.

http://www.painjournalonline.com/article/S0304-3959(12)00400-9/abstract

Share

     

Vocabular

Glucometru

dispozitiv portabil care este folosit de persoanele cu diabet pentru a măsura nivelul de glucoză din sânge. După ce ...

Citeste mai departe

  • Blogroll