Stiri

Greutatea la naștere și markerii de risc

Greutatea la naștere și markerii de risc pentru diabetul

01/03/2015

Apple Watch va avea functie de monitorizare a glicemiei diabeticilor

Pacienții cu diabet care folosesc instrumente de măsurare a

Beneficii privind îngrijirea pacienților prin politici de sănătate

10/07/2013

Reducerea ratei de deces prin adoptarea unui set complet de măsuri și politici de sănătate

Potrivit unei prezentări de la Congresul Asociației Americane pentru Diabet (ADA) recent încheiat, prin adoptarea unor politici consistente privind îngrijirea pacienților cu diabet, Spitalul Johns Hopkins din SUA a redus rata mortalității intraspitalicești, perioada de spitalizare și rata evenimentelor hiperglicemice.

Schimbările realizate pe o perioadă de patru ani au fost asociate cu o reducere de 47% a retei mortalității și reducere de 3200$ din costurile cu îngrijirea pacientului.

Suplimentar adoptării politicilor de management ADA, instituția a implementat un program de supervizare pentru asistente, înregistrarea computerizată a analizelor de laborator, educarea personalului și suport pentru deciziile clinice. Îmbunătățirile au fost explicate parțial de creșterea controlului glicemic, potrivit rezumatului prezentării, care nota că programul de management al glicemiei îmbunătățește semnificativ rata mortalității și perioada de internare dar nu reduce cheltuielile spitalului.

Pentru mai multe informații:
http://www.hcplive.com/conferences/ada-2013/Adopting-a-Centralized-Glucose-Management-Program-Improves-Clinical-Outcomes-in-General-Hospital-Patients-with-Diabetes#sthash.0X6zmWdg.dpuf

Material prezentat la Congresul ADA 2013
http://professional.diabetes.org/Congress_Display.aspx?TYP=9&CID=91271

Share

     

Vocabular

Rezistența la insulină

Reprezintă una din cauzele importante ale diabetului de tip 2. Apare atunci când organismul nu răspunde adecvat la ac ...

Citeste mai departe

  • Blogroll