Stiri

Greutatea la naștere și markerii de risc

Greutatea la naștere și markerii de risc pentru diabetul

01/03/2015

Apple Watch va avea functie de monitorizare a glicemiei diabeticilor

Pacienții cu diabet care folosesc instrumente de măsurare a

FDA (Agenția de reglementare din SUA) aprobă pentru prima oară comercializarea unei Pastile Digitale Digestibile

03/08/2012

Era medicinei digitale tocmai a ajuns cu un pas mai aproape de a deveni realitate. FDA a aprobat pentru prima oară în istorie un dispozitiv digestibil – un microcip de mărimea unei particule de nisip care poate fi introdus în medicamente pentru a monitoriza răspunsul pacienților la tratament, relatează revista Nature (www.nature.com). Momentan dispozitivul are aprobare doar pentru utilizarea în pastille de tip placebo însă Proteus Digital Health, dezvoltatorul acestei tehnologii, speră că și aprobarea pentru utilizarea cu medicamente va veni în viitorul apropiat. Co-fondatorul și directorul medical Proteus, George Svage, a declarat pentru Nature că pastilele îmbunătățite vor putea fi folosite într-o gamă largă de tratamente, de la tratarea rezistenței la medicamentația pentru tuberculoză până la tratarea diabetului.

„Acest dispozitiv nu este realizat pentru ca doctorii să își pedepsească pacienții, ci pentru o mai bună înțelegere a modului în care oamenii răspund la tratament. Astfel, doctorii vor putea prescrie doze diferite sau schimba complet tratamentul dacă observă că tratamentul actual nu este urmat în mod corespunzător”, a declarat Savage pentru Nature.

Cum funcționează acestă pastilă digitală? Senzorul este realizat dintr-un chip foarte mic de silicon care conține doze foarte mici de magneziu și cupru. Când un pacient înghite pastila, aceasta generează o ușoară tesiune (voltaj) la contactul cu sucurile gastrice. Voltajul trimite un semnal către un plasture purtat de pacient care, mai departe, trimite informațiile relevante către un dispozitiv mobil al furnizorului de servicii medicale/doctorului (la care este înscris pacientul).

Chiar dacă totul pare science fiction ne pregătim pentru o nouă eră în domeniul medicinei. Revista Nature raportează dezvoltarea unor tehnologii similare care includ dispozitive wireless care injectează medicamente după un program prestabilit și senzori care pot transmite electrocardiograme pe telefonul mobil al pacientului.

Sursa: http://mashable.com/2012/08/02/fda-digestible-device/

Share

     

Vocabular

Insulina

Hormonul secretat de celulele beta din pancreas care este responsabil de metabolismul adecvat al glucozei. ...

Citeste mai departe

  • Blogroll