Stiri

Greutatea la naștere și markerii de risc

Greutatea la naștere și markerii de risc pentru diabetul

01/03/2015

Apple Watch va avea functie de monitorizare a glicemiei diabeticilor

Pacienții cu diabet care folosesc instrumente de măsurare a

Dispozitiv care măsoară cantitatea de acetonă în respirația pacienților cu diabet

20/11/2013

Conform HealthDay (14 noiembrie 2013) o cercetare prezentată la întâlnirea anuală a American Association of Pharmaceutical Scientists sugerează că pacienții cu diabet ar putea în viitor să își monitorizeze nivelul glicemiei prin “simpla verificare a respirației”. Cercetătorii au dezvoltat un dispozitiv, care se poate ține în mână, care utilizează un anumit substrat care reacționează cu acetona pentru a cuantifica cantitatea de acetonă prezentă în respirație.

Ceea ce nu a fost încă demonstrat este dacă nivelurile glucozei în sânge scad și cresc odată cu nivelurile acetonei, în mod constant și sigur.

Prezența corpilor cetonici în respirație caracterizează stările cu glicemii mari (hiperglicemie), de peste 300 mg/dl. În aceste situații grăsimile nu sunt metabolizate complet, iar produșii rezultați se elimină din organism prin urină, respirație, transpirație.

Prezența acestor substanțe în sânge și urină arată aproape sigur că este vorba de un diabet grav, nedescoperit sau netratat corect. Intoxicația organismului cu acetonă și alte substanțe cetonice poate duce la coma diabetică. Specialiștii sunt de acord că detectarea corpilor cetonici are o mare importanță pentru diagnosticul diabetului, precum și pentru monitorizarea tratamentului. 

http://consumer.healthday.com/diabetes-information-10/blood-glucose-monitor-news-69/new-breathalyzer-test-for-blood-sugar-shows-promise-682095.html

Share