Stiri

Greutatea la naștere și markerii de risc

Greutatea la naștere și markerii de risc pentru diabetul

01/03/2015

Apple Watch va avea functie de monitorizare a glicemiei diabeticilor

Pacienții cu diabet care folosesc instrumente de măsurare a

Supă de legume cu carne

Rețetă pentru 14 porții

 

Ingrediente

220 gr carne tocată de vită fără grăsimi

1,6 kg de roșii prospete fără coajă și bine tocate (se poate folosi și aceași cantitate de roșii la conservă).

4 căni de apă (aprox. 1 litru)

400 gr de fasole verde proapătă (se poate folosi și aceași cantitate de fasole verde la conservă)

425 gr de mazăre

2 morcovi de mărime medie, curățati și tocați (aprx. 100 gr)

3 cartofi de mărime medie (aprox. 425 de gr), curațați și tocați

1 ceapă de mărime medie tocată

60 gr orez

1/8 linguriță de piper negru măcinat

1/8 linguriță de piper roșu măcinat

1/2 linguriță de sare

1/2 linguriță de pudră de usturoi

 

Instrucțiuni

1. Folosiți o oală mare. Puneți carnea la fiert, după ce carnea este aproape fiartă, aruncați apa. Puneți apă proaspătă și roșiile și puneți din nou la fiert. Acoperiți oala și lăsați pe foc aprox. 20 de min., până când se formează un suc de roșii.

2. Adugați restul ingredientelor, acoperiți și lăsați pe foc încă 60 de min.

Gata! Supa poate fii servită!

Proteine: 7 gr
Grasimi: 1 gr
Carbohidrati: 20 gr
Calorii: 115
Portie: 1 cană (aprox. 240 de gr)
Grasimi Saturate: 0.5 gr
Colesterol: 10 mg
Sodiu: 130 mg
Fibre Alimentare: 4 gr

Share