Stiri

Greutatea la naștere și markerii de risc

Greutatea la naștere și markerii de risc pentru diabetul

01/03/2015

Apple Watch va avea functie de monitorizare a glicemiei diabeticilor

Pacienții cu diabet care folosesc instrumente de măsurare a

Spanac saute cu usturoi

Poate fi folosit atât ca garnitură cât și ca sos (dip) pentru chipsuri sau crostini

 

Timp de preparare: 35 minute

Rețetă pentru 4 porții 

 

Ingrediente

1 usturoi

1 lingură ulei de măsline

1/2 cană ceapă tăiată

6 căni de spanac proaspăt

1/2 linguriță sare (opțional)

1/4 linguriță de piper negru măcinat

 

Instrucțiuni

  1. Încălziți cuptorul la 400°F.
  2. Lăsați usturoiul întreg și tăiați 1 cm din cap lîsând expuși căței de usturoi. Nu curațați coaja usturoiului.
  3. Puneți usturoiul cu partea tăiată în sus pe o foiae de hârtie e copt. Turnați o lingură de ulei de măsline pe partea tăiată a usturoilui. Împăturiți/împachetați hârtia în jurul usturoiului și înțepați hârtia.
  4. Coaceți usturoiul la 400°F 30-35 minutes sau până se înmoaie.
  5. Lăsați usturoiul să se răcească pentru a-l putea curăța de coajă și pisați-l într-un vas cu o furculiță până devine pastă.
  6. Ungeți o tigaie mare cu ulei sărac în grăsimi și adăugați uleiul de măsline rămas . Încingeți tigaia și căliți ceapa până se caramelizează.
  7. Adăugați pasta de usturoi și amestecați până când usturoiul acoperă ceapa. Adăugați spanacul lăsați pe foc până când spanacul se înmoaie și este acoperit de usturoi și ceapă.
  8. Asezonați cu sare (opțional) și piper.

 

Folosiți ingrediente fără gluten!

Portie: 1/4 din reteta
Calorii: 60
Carbohidrati: 6g
Proteine: 2g
Grasimi: 3,5g
Grasimi Saturate: 0,5g
Colesterol: 0mg
Sodiu: 40mg
Fibre Alimentare: 2g

Share

     

Vocabular

Colesterol

un tip de grăsime produsă de ficat și care se măsoară în sânge. De asemenea, anumite alimente conțin colesterol. ...

Citeste mai departe

  • Blogroll