Stiri

Greutatea la naștere și markerii de risc

Greutatea la naștere și markerii de risc pentru diabetul

01/03/2015

Apple Watch va avea functie de monitorizare a glicemiei diabeticilor

Pacienții cu diabet care folosesc instrumente de măsurare a

Somon Dijon

Pentru această rețetă puteți folosi și fillet de somon înghețat dar asigurați-vă că ați dezghețat bine somonul înainte să îl gătiți. Cea mai bună metodă pentru dezghețare este să îl lăsați la frigider peste noapte.

Rețetă pentru 4 porții

 

Ingrediente 

2 felii de pâine integrală de grâu (2 grame de fibre pe felie sau mai mult)

1/4 ceașcă de  pătrunjel tocat

2 lingurițe de ulei de măsline

1/4 muștar Dijon

2 căței de usturoi pisați sau tocați

1/4 ceașcă de ceapă tocată

1 linguriță zahăr brun Splenda (sau alt zahăr brun cu conținut scăzut de calorii și carbohidrați)

4 bucați de fillet de somon fără piele (aprox. 110 gr. fiecare bucată)

1/2 linguriță de sare (opțional)

1/4 linguriță de piper măcinat

Un ulei uşor, cu un conţinut scăzut de grăsimi saturate/Spray pentru gătit

 

Instrucțiuni

1. Încălziți cuptorul la 375 grade F.

2. Prățiji pâinea. Într-un blender sau robot de bucătărie mixați pâinea prăjită și pătrunjelul pentru a face pesmet. Aveți grijă să nu mixați prea mult.

3. Într-un bol de mărime medie combinați uleiul de măsline cu muștarul, usturoiul, ceapa și zahărul.

4. Asezonați fiecare parte a fillet-urilor de somon cu sare (opțional) și piper.

5. Ungeți o tavă cu ulei și puneți o hârtie de copt. Așezați cele patru bucăți de somon și turnați peste ele mixtura cu muștar (în mod egal pe cele patru bucăți de somon). Presărați deasupra pespetul.

6. Puneți tava la cuptor pentru 15 minute sau până când vedeți că somonul este fraget.

 

Folosiți ingrediente fără gluten (dacă nu găsiți pâine integrală din grâu folosiți doar pătrunjelul).

Sodiu: 490 gr
Fibre Alimentare: 2 gr
Colesterol: 80 gr
Grasimi Saturate: 2.8 gr
Grasimi: 18 gr
Portie: 1 fillet (110 gr crud)
Calorii: 330
Carbohidrati: 13 gr
Proteine: 28 gr

Share