Stiri

Greutatea la naștere și markerii de risc

Greutatea la naștere și markerii de risc pentru diabetul

01/03/2015

Apple Watch va avea functie de monitorizare a glicemiei diabeticilor

Pacienții cu diabet care folosesc instrumente de măsurare a

Șnițel de porc

Ingrediente

  • 100g Carne de porc cât mai slabă
  • 25g ou (Greutatea medie a unui ou este de 57g, gălbenușul 18-20 g, albușul 30-35g, coaja 6-7g)
  • 10g pesmet
  • 5ml ulei

Cantitățile folosite sunt cele ideale pentru o porție/un șnițel, dacă doriți să faceți mai multe șnițele doar înmulțiți cantitățile cu numărul de șnițele realizate. Același lucru este valabil și pentru valorile nutritive.

Mod de preparare

  1. Se ia carnea de porc și se bate cu ciocanul de șnițele, se folosește partea plată a ciocanului ca să nu sfâșiați carnea. Încercați să pregătiți felii subțiri de carne, astfel carnea se va pătrunde mai bine la prăjit.
  2. Se bate oul într-un vas adânc până se omogenizează
  3. Se ia o farfurie întinsă în care se pune pesmetul
  4. Feliile de carne se trec alternativ prin ou și pesmet
  5. Într-o tigaie se încinge uleiul
  6. Se pun feliile de carne în tigaie când uleiul este încins și se răsucesc pe ambele părți până când crusta de pesmet devine aurie și carnea este pătrunsă
  7. Luați o farfurie întinsă și acoperiți-o cu un șervețel, când scoateți snițelul din tigaie așezați-l pe șervețel, acesta va suge excesul de ulei

Poftă bună!

schnitzel

Portie: 1 șnitel
Calorii: 258,7
Carbohidrati: 5 gr
Proteine: animale - 80; vegetale - 3,2
Grasimi: animale - 103,5; vegetale - 45,9

Share

     

Vocabular

Insulina

Hormonul secretat de celulele beta din pancreas care este responsabil de metabolismul adecvat al glucozei. ...

Citeste mai departe

  • Blogroll