Stiri

Greutatea la naștere și markerii de risc

Greutatea la naștere și markerii de risc pentru diabetul

01/03/2015

Apple Watch va avea functie de monitorizare a glicemiei diabeticilor

Pacienții cu diabet care folosesc instrumente de măsurare a

Pui umplut și tocană de legume mediteraneene

Timp de preparare: 20 minute

Rețetă pentru 4 persoane

 

Ingrediente

Umplutura

1 lămâie, se rade și se stoarce (1 linguriță de coajă de lămâie și 1/4 ceașcă de suc de lămâie)

1/3 cană de brânză feta 0% grăsime

1 linguriță de capere uscate

½ linguriță de oregano
 uscat

1 cățel de usturoi tocat

4 bucăți de piept de pui fără os și fără piele

 (aproximativ 450 de g)

 

Condimente

1 linguriță de paprika

2 lingurițe de oregano uscat

1 linguriță de pudră de usturoi

½ linguriță de sare (opțional)

½ linguriță de piper negru măcinat

Tocană de legume

2 dovlecei de mărime medie, tăiați în bucăți de 2 cm

250 g ciuperci mici cremini (sau Portobello), tăiate feliuțe

300 g roșii cherry, tăiate în jumătăți

30 de g de fasole albă de la conservă

2 căței de usturoi, tocați

1 linguriță de ulei de măsline

¼ cană de suc de lămâie

 

Instrucțiuni

  1. Încălziți cuptorul la aprox. 200 grade C. Ungeți o tavă cu puțin ulei.
  2. Într-un vas mic combinați amestecul de lămâiei, brânza feta, caperele, oregano și usturoiul.
  3. Crestați puțin fiecare piept de pui pe lateral (atenție să nu îl tăiați de tot, creați un buzunar) de 7-9 cm lungime). Împărțiți umplutura în 4 porții egale pentru fiecare piept de pui și umpleți fiecare buzunar (atenție ca umplutura să nu dea pe afară). Presați ușor pieptul de pui pentru a inchide buzunarele.
  4. Într-un vas mic combinați paprika, oregano, pudra de usturoi, sarea (opțional) și piperul. Ungeți fiecare piept de pui pe ambele părți cu aceste mirodenii.
  5. Puneți dovleceii, ciupercile, roșiile, fasolea, usturoiul, uleiul de măsline și 1/4 de cană de suc de lămâie în tavă.
  6. Puneți pieptul de pui peste legume și puneți totul la cuptor.
  7. Țineți la cuptor 30-40 minute.
  8. Scoateți puiul, mutați-l într-un alt vas și acoperiți-l cu folie. Lăsați puiul să se odihnească 15 minute.
  9. Ridicați temperatura cuptorului cu aprox. 10 grade C și puneți legumele încă 15 minute.
  10. Tăiați puiul și serviți-l împreună cu legumele.

Portie: 1 piept pui, 1 cană de legume și sos
Calorii: 315
Carbohidrati: 26g
Proteine: 35g
Grasimi: 9g
Grasimi Saturate: 2,4g
Colesterol: 70mg
Sodiu: 360mg
Fibre Alimentare: 8g

Share

     

Vocabular

Glucometru

dispozitiv portabil care este folosit de persoanele cu diabet pentru a măsura nivelul de glucoză din sânge. După ce ...

Citeste mai departe

  • Blogroll