Stiri

Greutatea la naștere și markerii de risc

Greutatea la naștere și markerii de risc pentru diabetul

01/03/2015

Apple Watch va avea functie de monitorizare a glicemiei diabeticilor

Pacienții cu diabet care folosesc instrumente de măsurare a

Pui cu ciuperci Porcini

Rețetă pentru 4 porții

Timp de pregătire: 10 minute

Timp de gătit: 45 minute

 

Ingrediente

30 gr ciuperci Porcini uscate sau alt tip de ciuperci sălbatice uscate

1 cană (250 ml) de apă fiartă

450 gr pulpe de pui fără os și fără piele

3/4 lingurițe de sare cuser (Koshering salt)

Piper negru proapăt măcinat

1+1/2 lingurițe de ulei de măsline

1 ceapă mare tocată (1+1/2 cană)

1 cățel de usturoi, tăiat fin (1 linguriță)

1/2 cană (120 ml) vin alb sec

2 lingurițe de pastă de tomate

1/4 cană (60 ml) de pătrunjel proaspăt tocat

 

Instrucțiuni

1. Puneți ciupercile într-o oală, turnați peste apă fiebinte astfel încât să acopere ciupercile și lăsați să stea.

2. Spălați și uscați puiul și condimentați cu sare și piper.

3. Într-o tigaie mare, se incinge uleiul de masline la foc mediu-mare. Puneți puiul și sotați 4/5 minute. Intoarceți puiul și mai sotați pentru 4/5 minute. Scoateți puiul și lăsați-l deoparte.

4. Puneți ceapa în tigaie și sotați 6/7 minute adăugați usturoiul și mai lăsați 2 minute.

5. Scurgeți ciupercile și păstrați apa în care au stat ciupercile. Tocați ciupercile și puneți-le în tigaie. Sotați ciupercile 1 minut, adăugați vinul, pasta de tomate și lichidul de la ciuperci și aduceți la fiert.

6. Micșorați focul și lăsați la fiert. Puneți și puiul în tigaie. Acoperiți tigaia și lăsați 15-20 de minute până când se face puiul. Scoateți puiul și așezați-l pe un platou, acoperiți pentru a-l păstra cald.

7. Măriți focul și fierbeți sosul, amestecând ocazional, până când sosul se îngroasă și se reduce la jumătate. Turnați sosul peste pui, condimentați cu pătrunjel și este gata pentru servire.

Portie: 80-110 gr de pui, 1/4 cană (60 ml) de sos de ciuperci
Calorii: 265
Carbohidrati: 13 gr (Fibre 2g, Zaharuri 4g)
Proteine: 22 gr
Grasimi: 14 gr
Grasimi Saturate: 3.1 gr
Colesterol: 70 mg
Sodiu: 500 mg
Fibre Alimentare:

Share

     

Vocabular

Insulina

Hormonul secretat de celulele beta din pancreas care este responsabil de metabolismul adecvat al glucozei. ...

Citeste mai departe

  • Blogroll