Stiri

Greutatea la naștere și markerii de risc

Greutatea la naștere și markerii de risc pentru diabetul

01/03/2015

Apple Watch va avea functie de monitorizare a glicemiei diabeticilor

Pacienții cu diabet care folosesc instrumente de măsurare a

Piure de cartofi cu ulei de măsline și condimente

A avea diabet nu înseamnă că trebuie să renunțați complet la mâncărurile grele. Puteți încă să vă bucurați de ele dacă le mâncați cu moderație. Această rețetă de piure de cartofi se pregătește fără unt și/sau smântână înlocuindu-le cu ingrediente sănătoase dar păstrând gustul delicios.

 

Rețetă pentru 6 porții

 

Ingrediente

10 cartofi mici/medii albi (aproximativ 750 gr), curațați și tăiați bucați

1/4 ceașcă de suc de lămâie proaspă stors

2 lingurițe de ulei extra-virgin

coajă rasă de la o lămâie

1/4 ceașcă de coriandru, tocat

1/4 ceașcă de mărar tocat

1/2 linguriță de sare de mare

1/4 linguriță de piper măcinat

 

Instrucțiuni

1. Puneți cartofii într-o oală mare și adăugați apă, destulă cât să acopere cartofii. Puneți oala la fiert, când începe să fiarbă apa micșorați focul și lăsați la fiert pentru aproximativ 10-15 min. (sau până când cartofii sunt fierți). Scurgeți apa. Adăugați sucul de lămâie și uleiul de măsline și începeți să pasați cartofii. Când mixtura este cremoasă adăugați și coaja de lămâie, mărarul, coriandrul, sarea și piperul. Amestecați bine. Se servește cald.

Carbohidrati: 18 gr
Calorii: 120
Portie: 120 gr
Proteine: 2 gr
Grasimi: 4.5 gr
Grasimi Saturate: 0.6 gr
Colesterol: 0 mg
Sodiu: 205
Fibre Alimentare: 2 gr

Share