Stiri

Greutatea la naștere și markerii de risc

Greutatea la naștere și markerii de risc pentru diabetul

01/03/2015

Apple Watch va avea functie de monitorizare a glicemiei diabeticilor

Pacienții cu diabet care folosesc instrumente de măsurare a

Orez sălbatic

O rețetă simplă și gustoasă care se poate servi singură sau ca garnitură la fripturi

Rețetă pentru 6-8 porții

Ingrediente:

  • 800 ml de supă de pui sau de legume (zeamă)
  • 3/4 cană de orez sălbatic prosapăt , spălat și stors
  • 1/3 cană de orz
  • 1 cană păstăi de mazăre proapete, tăiate în treimi
  • 1 cană de stafide
  • 6 cepe verzi tăiate feliuțe
  • 2 lingurițe de coajă de portcală rasă
  • 1/2 cană de suc de portocale
  • 1/4 cană de frunze de mentă proapătă tocată
  • 2 lingurițe de ulei de măsline
  • 1/2 linguriță de pudră de curry

Instrucțiuni:

  1. Într-o oală mare aduceți la fierbere supa de pui sau de legume, adăugați orezul și orzul. Aduceți din nou la fierbere și micșorați focul. Lăsați să fiarbă aprox. 40 de min. sau până vedți că orezul este făcut. Scurgeți lichidul și puneți di nou pe foc orezul și orzul.
  2. Adăugați în oală păstăile de mazăre, stafidele, ceapa verde, coaja de portocală, sucul de portocală, menta, uleiul de măsline și curry. Fierbeți la foc mediu până când toate ingredientele se amestecă. Serviți la temperatura camerei.

Calorii: 271
Carbohidrati: 50g
Fibre Alimentare: 6g
Grasimi: 6g
Grasimi Saturate: 1g
Portie: 1/6
Proteine: 7g
Sodiu: 562mg

Share

     

Vocabular

Rezistența la insulină

Reprezintă una din cauzele importante ale diabetului de tip 2. Apare atunci când organismul nu răspunde adecvat la ac ...

Citeste mai departe

  • Blogroll