Stiri

Greutatea la naștere și markerii de risc

Greutatea la naștere și markerii de risc pentru diabetul

01/03/2015

Apple Watch va avea functie de monitorizare a glicemiei diabeticilor

Pacienții cu diabet care folosesc instrumente de măsurare a

Macaroane cu brânză

Timp de preparare: 40 de min.

Rețetă pentru 13 porții

3227392114_ce73d500a9_z

 

Ingrediente:

2 ¾ căni de lapte 1% grăsime (1 cană aproximativ 240 ml)

1/4 cană de half-and-half (jumătate smântână extralight, 10% grăsime și jumătate lapte 1% grăsime)

1/2 usturoi mare, curățat și tocat mărunt

1 frunză de dafin

5 boabe de piper

340 de grame de macaroane

3 lingurițe de amidon de porumb

1 linguriță de muștar uscat

1 ½ cană de brânză Cheddar (albă sau galbenă) cu conținut redus de grăsime rasă pe răzătoare

1 linguriță de parmezan ras proaspăt

1 linguriță de sare

1/2 linguriță de piper râșnit

¾ cană pesmet (de preferinţă din pâine italiană, dar și pâinea albă este bună)

2 lingurițe de ulei de măsline

 

Instrucțiuni

  1. Încălziți cuptorul la 200 grade C. Ungeți o tavă de 8×8 cu spray pentru gătit.
  2. Într-o cratiță de 2 litri cu fund dublu combinați 2 căni de lapte, 1/4 cană de half-and-half (jumătate smântână extralight 10% grăsime și jumătate lapte 1% grăsime), ceapa, foaia de dafin și boabele de piper. Puneți cratița la cuptor, aduceți la fierbere ușoară, micșorați focul și se lasă la foc mediu/mic 20 de minute.
  3. Puneți la fiert o oală de apă cu sare (1 linguriță de sare) pentru macaroane, adăugați macaroanele când apa fierbe. Lăsați la fiert macaroanele pentru 4-5 minute (mai puține minute decât scrie în instrucțiunile de pe ambalaj – macaroanele trebuie să fie un pic nefăcute). După fierbere, scurgeți macaroanele și puneți-le deoparte.
  4. Într-un vas de dimensiuni medii, amestecați bine laptele rămas (3/4 de cană) cu amidonul de porumb. Puneți jumătate din sosul rezultat prin coacere (laptele cu ceapă și condimente) peste mixtura de lapte cu amidon de porumb și amestecați pentru un minut. Puneți mixtura rezultată înapoi în cratiță la cuptor și aduceți la fierbere totul la foc mediu. Micșorați focul și lăsați la cuptor până ce noul sos se îngroșă, în jur de 10-12 minute.
  5. Scoateți oala din cuptor adăugați muștarul uscat, brânza, sare și piper. Puneți sosul de brânză peste parte și amestecați (mixtura are trebui sa fie semi-lichidă).
  6. Puneți amestecul de macaroane cu brânză în tavă. Amestecați într-un bol pesmetul cu uleiul de măsline și turnațil peste amestecul de macaroane cu brânză. Băgați la cuptor și coaceţi timp de 20-25 de minute până când se formează o crustă maro și brânza este topită.

Aveți grijă ca ingredientele să fie fără gluten.

Carbohidrati: 26g
Proteine: 10g
Portie: 120g
Calorii: 185
Grasimi: 4,5g
Grasimi Saturate: 2,3g
Colesterol: 10mg
Sodiu: 300mg
Fibre Alimentare: 1g

Share