Stiri

Greutatea la naștere și markerii de risc

Greutatea la naștere și markerii de risc pentru diabetul

01/03/2015

Apple Watch va avea functie de monitorizare a glicemiei diabeticilor

Pacienții cu diabet care folosesc instrumente de măsurare a

Chiftele umplute în stil italian

Rețetă pentru copii cu diabet. Sunt o idee minunată pentru petreceri şi copii le iubesc. Le puteti servi cu o salată verde și mamaligă pentru o masă de lux în stil italian.

 

Timp de pregătire: 20 minute

Rețetă pentru 4 persoane

 

Ingrediente

 

Umplutură:


1 linguriță de ulei de măsline

220 de gr de ciuperci cremini (baby bella) tăiate

½ ceapă, tocată

2 căței de usturoi, tocați

1 lingură de oregano uscat

¼ linguriță piper negru măcinat

¼ cană (aprox. 240 g) brânză Parmesan rasă (opțional)

 

Carnea:

450 gr de carne de curcan tocată (7% grăsime)

½ cană de fulgi de ovăz

2 albușuri de ou

2 căței usturoi, pisați

½ ceapă, tăiată solzisori

1 dovlecel mediu, tocat
½

1 linguriță sare (opțional)

¼ linguriță piper negru măcinat

 

Glazură:


½ cană sos roșii (ketchup)

¼ cană oțet balsamic

 

Instrucțiuni

  1. Încălziți cuptorul la 375°F. Ungeți o coală de hârtie de copt cu ulei sărac în grăsimi.
  2. Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie de mărime medie. Adăugați ingredientele pentru umplutură cu excepția parmezanului și căliți totul până când ciupercile și ceapa nu mai lasă apă. Luați de pe foc, adăugați brânza parmezan și lăsați să se răcească.
  3. Într-un vas conbinați carnea tocată și incredientele pentru carne.
  4. Când umplutura s-a răcit amestecați în robotul de bucătărie până când mix-ul se pisează (atenție! nu lăsați prea mult, umplutura nu trebuie să fie pastă).
  5. Împărțiți carnea tocată în 8 părți egale. Luați fiecare porție și neteziți între mâini astfel încât să formați niște turtițe. Puneți pe fiecare turtiță o lingură din mixtura de ciuperci și închideți turtițele astfel încât să devină chiftele. Puneți chiftele pe hârtia de copt și puneți la cuptor 35 de minute.
  6. Într-un vas mic amestecați sosul de roșii cu oțetul balsamic. După ce chiftele s-au copt pentru 35 de minute, ungeți fiecare chiftea cu jumătate din glazura din sos de roșii și oțet. Mai lăsați la cuptor chiftele pentru 5 min., ungeți din nou chiftele cu grazură și mai lăsați la cuptor 5 min.

 

Folosiți ingretiente fără gluten.

Grasimi Saturate: 3,1g
Calorii: 335
Proteine: 29g
Carbohidrati: 26g
Portie: 2 chiftele
Grasimi: 14g
Colesterol: 85g
Sodiu: 450mg
Fibre Alimentare: 3g

Share

     

Vocabular

Calorie

unitatea de măsură a energiei din alimente. Carbohidrații, proteinele, grăsimea și alcoolul aduc calorii în organi ...

Citeste mai departe

  • Blogroll