Stiri

Greutatea la naștere și markerii de risc

Greutatea la naștere și markerii de risc pentru diabetul

01/03/2015

Apple Watch va avea functie de monitorizare a glicemiei diabeticilor

Pacienții cu diabet care folosesc instrumente de măsurare a

Cel mai bun pui prăjit

Timp de preparare: 1h și 30 min.

Rețetă pentru 8 porții

Ingrediente:

Spray pentru gatit (Cooking Spray/ulei de măsline)

1 ceapă, tocată mare

2 morcovi, tăiați cubulețe

2 tulpini de țelină, tocate mari

5-6 fire de pătrunjel proaspăt

5-6 fire de cimbru proaspăt
1

(2 kg și 1/2), pui  întreg

1 linguriță de sare (opţional)

1 linguriță piper negru

1 linguriță de ulei de măsline

2 lămâi, tăiate în felii

4 căței de usturoi, curațați și pisați

1 cană supă de pui fără grăsime

 

Instrucțiuni

  1. Încălziți cuptorul la 450 de grade. Tapetați/ungeți o tavă de 9×13 cu spray pentru gătit.
  2. Adăugați ceapa. morcovii și țelina în tavă și presărați pătrunjelul și cimbrul proaspăt. Amestecați ingredientele pentru a le distribui uniform.
  3. Scoateţi şi aruncaţi gâtul și măruntaiele din cavitatea puiului. Tăiați excesul de grăsime din jurul gâtului şi deschiderea cavităţii. Clătiţi cu apă rece şi uscați puiul.
  4. Începând de la gât, slăbiţi pielea din jurul pieptului de pui cu degetele. Frecați carnea de pui întreg (inclusiv carnea de piept de sub piele), cu ulei de măsline. Asezonați puiul şi interiorul cavității cu sare şi piper.
  5. Umpleți cavitatea puiului cu felii de lamaie și usturoi zdrobit şi puneti puiul în tava cu pieptul în sus peste ierburi şi legume.
  6. Turnați supa de pui peste legume și țineți la cuptor pentru 30 de minute. După 30 de minute reduceți temperatura cuptorului la 350 de grade și coaceți pentru încă 45 de minute.
  7. Scoateți puiul din tavă și lasați puiul să se odihnească acoperit cu folie pentru 20 de minute. Separați zeama/sosul creat în tavă de legume, legumele se aruncă iar din sosul rămas se culege grăsimea. Ar trebui să rămână aproximativ 1 cană de sos. (Pentru a separa cu ușurință grăsimea de sos, după preparare, puneți sosul la frigider peste noapte şi grăsimea se va ridica la suprafață și se va solidifica ușor.)
  8. După ce puiul s-a odihnit, se taie puiul în 8 porții eliminând pielea, carcasa puiului, lămâia și usturoiul.
  9. La sfârșit se toarnă sosul și se servește.

Aveți grijă ca ingredientele să fie fără gluten.

Grasimi: 8 g
Carbohidrati: 0 mg
Proteine: 29 g
Portie: 8
Calorii: 200
Grasimi Saturate: 2,2 g
Colesterol: 90 mg
Sodiu: 150 mg
Fibre Alimentare: 0 mg

Share