Stiri

Greutatea la naștere și markerii de risc

Greutatea la naștere și markerii de risc pentru diabetul

01/03/2015

Apple Watch va avea functie de monitorizare a glicemiei diabeticilor

Pacienții cu diabet care folosesc instrumente de măsurare a

Budincă de fructe de pădure

Un desert ușor sau o gustare sănătoasă pentru copii, cu conținut scăzut de carbohidrați.

Rețetă pentru 6 porții

Ingredienete:

  • Ulei de măsline light (cooking spray)
  • 2 ouă
  • 1/4 cană (80 gr) de zahăr tos
  • 1 linguriță de vanilie
  • Sare
  • 1 cană (240 ml) de lapte cu conținut redus de grăsime
  • 1/2 cană (120 gr) făină
  • 1/2 linguriță praf de copt
  • 3 căni de amestec de fructe de pădure zmeura, afine şi / sau felii de capșuni

Instrucțiuni:

  1. Incingeți cuptorul la 200 grade C. Ungeți cu ulei 6 tăvi mici (forme de prăjituri de aproximativ 170 gr). Aranjați cele 6 forme într-o tavă și puneți-le deoparte. Într-un vas de mărime medie amestecați ouăle, zahărul tos, vanilia și sarea, amestecați până când amestecul devine omogen. Adăugați și laptele, câte un pic pentru a nu face cocloașe și amestecați bine. Adăugați praful de copt și făina (tot câte un pic) și amestecați până devine omogen.
  2.  Împărțiți fructele în 6 porții egale și puneți-le în tăvițe, turnați deasupra aluatul (aluatul nu va acoperi fructele complet).  Puneți la cuptor pentru aproximativ 20 de min. sau până când aluatul devine auriu. Se servesc calde. Dacă doriți, puteți să pudrați prăjiturile cu zahăr.

Grasimi: 2g
Proteine: 5g
Calorii: 141
Carbohidrati: 26g
Portie: 1 budincă
Colesterol: 71g
Sodiu: 86g
Fibre Alimentare: 3g

Share

     

Vocabular

Acut

descrie ceva care se apare brusc și pentru o perioadă scurtă de timp. Termen opus: cronic. ...

Citeste mai departe

  • Blogroll