Stiri

Greutatea la naștere și markerii de risc

Greutatea la naștere și markerii de risc pentru diabetul

01/03/2015

Apple Watch va avea functie de monitorizare a glicemiei diabeticilor

Pacienții cu diabet care folosesc instrumente de măsurare a

Brioșe cu migdale și afine

Timp de preparare: 20 minute

Rețetă pentru 12 porții

 

Ingrediente:

Un ulei uşor, cu un conţinut scăzut de grăsimi saturate/Spray pentru gătit

Forme hârtie brioșe

1 și 1/2 căni de fulgi de ovăz (1 cană – aprox. 240 g)

1 cană de făină de ovăz

1/2 faină integrală de grâu

1/4 cană de zahăr brun Splenda (sau alt zahăr brun cu conținut scăzut de calorii și carbohidrați)

1 linguriță praf de copt

1 linguriță de bicarbonat de sodiu

1/2 linguriță de sare

1/2 cană de afine uscate

1/2 cană de migdale tăiate

1 și 1/3 căni de lapte bătut cu conținut scăzut de grăsimi

1/2 cană de smântână fără grăsimi

1/4 cană de ulei de canola

1 ou mare

1 linguriță de extract de vanilie (http://www.sugarspice.ro/)

1/4 linguriță de extract de migdale (http://www.sugarspice.ro/ )

2 lingurițe de semințe de in

Instrucțiuni

  1. Încălziți cuptorul la aprox. 200 grade C. Așezați în tava unsă cu ulei formele de hârtie pentru brioșe.
  2. Într-un vas mare combinați fulgii de ovăz, făina de ovăz, făina de grâu, zahărul brun, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea. Amestecați bine.
  3. Adăugați afinele uscate și 1/4 de migdale tăiate.
  4. Într-un vas de mărime medie amestecați laptele bătut, smântâna, uleiul, oul, extractul de vanilie și cel de migdale.
  5. Combinați cele două mixuri și amestecați ușor (nu amestecați prea mult).
  6. Umpleți fiecare formă de brioșă cu aluatul rezultat. Presărați pe fiecare brioșă semințele de in și restul de migdale tăiate rămase. Apăsați ușor astfel încât semințele și migdalele să intre pațial în aluat.
  7. Puneți la cuptor brioșele pentru 25-30 minute (puteți testa dacă brioșele sunt făcute cu ajutorul unei scobitori, inserați scobitoarea în centrul aluatului și dacă rămâne curată înseamnă că brioșele sunt făcute la interior). Lăsați brioșele la răcit.

Sfat util: Când umpleți formele de hârtie cu aluat folosiți o lingură pentru înghețată.

Brioșele pot fi preparate şi îngheţate (după ce s-au răcit complet). Păstrați-le la congelator pentru zilele când sunteți pe fugă și nu aveți timp să gătiți!

Grasimi Saturate: 1,1g
Carbohidrati: 27g
Proteine: 6g
Portie: 1 brioșă
Calorii: 210
Grasimi: 9g
Colesterol: 20mg
Sodiu: 280mg
Fibre Alimentare: 3g

Share

     

Vocabular

Insulina

Hormonul secretat de celulele beta din pancreas care este responsabil de metabolismul adecvat al glucozei. ...

Citeste mai departe

  • Blogroll