Stiri

Greutatea la naștere și markerii de risc

Greutatea la naștere și markerii de risc pentru diabetul

01/03/2015

Apple Watch va avea functie de monitorizare a glicemiei diabeticilor

Pacienții cu diabet care folosesc instrumente de măsurare a

Dieta în diabet

Cele mai multe persoane care suferă de diabet sunt îngrijorate în legătură cu alimentele pe care au voie să le mănânce. Alimentația sănătoasă se referă la echilibrul dintre diferitele mâncăruri și modul în care organismul reacționează la alimente. Acest lucru nu este ușor, ca orice proces care trebuie să fie învățat.

Este bine ca planul cu alimentele care pot fi consummate mai mult sau mai puțin să fie realizat împreună cu un medic diabetolog sau cu un nutriționist. Medicul sau asistenta de diabet vor discuta cu pacientul despre obiceiurile alimentare și vor stabili împreună care sunt cele mai potrivite alimente și care sunt măsurile care trebuie luate pentru controlul afecțiunii.

Nu există o dietă specială sau un aliment miraculos pentru diabet. Există doar un număr de carbohidrați care trebuie consumați zilnic, stabilit de către medicul diabetolog sau asistenta de diabet în funcție de glicemie, vârstă și nivelul de activitate al fiecărui pacient. Fiindcă numărul de carbohidrați este în legătură cu nivelul glicemiei, dieta devine un aspect foarte important pentru pacient.

De asemenea, deoarece tipul 2 de diabet este foarte frecvent asociat cu obezitatea, altă recomandare va fi în legătură cu planul de exerciții fizice zilnice.

Cele mai bune rezultate se obțin atunci când persoana care suferă de diabet discută în mod deschis cu medicul despre stilul să de viață, când medicul înțelege așteptările pacientului și clarifică aspectele cele mai importante și stabilesc împreună un plan de acțiune.

Mâncare și mișcare
Cele mai multe persoane care suferă de diabet sunt îngrijorate în legătură cu alimentele pe care au voie să le mănânce. Alimentația sănătoasă se referă la învățarea echilibrului dintre diferitele mâncăruri și modul în care organismul reacționează la alimente. Acest lucru nu este ușor, ca orice proces care trebuie să fie învățat.

Este bine ca planul cu alimentele care pot fi consummate mai mult sau mai puțin să fie realizat împreună cu un medic diabetolog sau cu un nutritionist. Medicul sau asistenta de diabet vor discuta cu pacientul despre obiceiurile alimentare și vor stabili împreună care sunt cele mai potrivite alimente și care sunt măsurile care trebuie luate pentru un control adecvat la afecțiunii.

Share