Stiri

Greutatea la naștere și markerii de risc

Greutatea la naștere și markerii de risc pentru diabetul

01/03/2015

Apple Watch va avea functie de monitorizare a glicemiei diabeticilor

Pacienții cu diabet care folosesc instrumente de măsurare a

Boehringer Ingelheim și EFSD oferă un grant pentru cercetare în diabet

25/01/2013

A fost anunțată deschiderea unei linii de finanțare pentru cercetare în diabet în Europa, susținută de Parteneriatul Boehringer Ingelheim și EFSD. Colaborarea dintre EFSD și Boehringer Ingelheim are ca scop stimularea și accelerarea cercetării europene în domeniul diabetului prin Programele Europene pentru Cercetarea în Diabet. Programele au la dispoziție mai mult 2,5 milioane de euro pentru o perioadă de trei ani pentru susținerea proiectelor de cercetare în câteva domenii specifice.

Pentru a atinge scopul și obiectivele programelor comune de grant-uri sunt așteptate propuneri care se adresează următoarelor două domenii de interes:

  1. Reglementarea secreției și/sau a funcției peptidelor non-insulină ale pancreasului endocrin (Cercetare de bază)
  2. Mecanismele care leagă disfuncția renală de bolile cardiovasculare în diabetul de tip 2 (Cercetare clinică)

 

Programele Europene pentru Cercetare in Diabet EFSD/Boehringer Ingelheim sunt destinate proiectelor pentru cercetare de bază pentru maxim 100000 Euro pe o perioadă de 2 ani și proiectelor pentru cercetare clinică de până la 400000 Euro pe o perioadă de 3 ani. Termenul limită pentru depunerea cererilor de finanțare este 1 aprilie 2013.

Sunt eligibile instituții non-profit din Europa, care pot aplica individual sau în parteneriat, iar cererile de finanțare vor fi evaluate de un comitet științific specializat și independent. Comitetul va evalua cererile de finanțare după câteva criterii, cum ar fi: importanța, modul de lucru și inovația.

Cercetătorii interesați să depună cereri de finanțare pot downloada formularele de pe site-ul organizației www.EuropeanDiabetesFoundation.org.

Termenul limită este 1 aprilie 2013 iar rezultatele evaluării vor fi anunțate în iunie 2013.

 

http://www.pharmanews.eu/boehringer-ingelheim/1201-boehringer-ingelheim-and-the-efsd-call-for-grant-applications-in-diabetes-research

Share